Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Μηλόπιτα μεθυσμένη! ! !

Καλημέρα σας! Δεύτερη μέρα του καινούριου χρόνου....Απ' ότι φαντάζομαι δε μαγείρεψε κανένας μας για σήμερα και θα βολευτούμε με τα περισσευούμενα της χθεσινής μέρας, άντε να κάνουμε καμιά πατάτα τηγανιτή για συμπλήρωμα...Κανένα πρόβλημα!
Έχω όμως να σας προτείνω όμορφες γλυκές λιχουδιές, τις οποίες κι έφτιαξα για να τις "πάω πεσκέσι" σε φιλικά σπίτια.
Τη μηλόπιτα την έφτιαξα για τους νοικοκύρηδες του σπιτιού που είχαμε κάλεσμα για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν ...Ορίστε λοιπόν:




Υλικά:

  • 4-5 μήλα κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • 2 κουτ.σ. γεμάτες βούτυρο
  • 2/3 φλιτζ. ζάχαρη + 1φλιτζ.επιπλέον
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
  • 1  κάψουλα βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζ. ουίσκι
  • 1 φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χονροαλεσμένα

Για το πασπάλισμα:

  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:

  1. Βουτάμε μιά-μία τις φετούλες μήλου μέσα στο ουίσκι και της τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη μέσα σε στρογγυλό ταψί. 
  2. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα, μέχρι να γίνει σκούρο σιρόπι και περιχύνουμε τα μήλα ομοιόμορφα.
  3. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το 1 φλιτζ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το ξύσμα  και τη βανίλια και χτυπάμε καλά.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα τον αυγών χτυπώντας μέχρι να γίνουν λεία  κρέμα.Τέλος ανακατεύουμε και τα αμύγδαλα.
  5. Αδειάζουμε τελευταίο το μείγμα των αυγών πάνω από τα μήλα ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180΄ βαθμούς για 30' ώρα με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
  6. Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  7. Παίρνουμε μια πιατέλα και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα.
  8. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και λίγη επιπλέον κανέλα και σερβίρουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας