Πατάτες Γκρατινέ με ντομάτα (πατάτες ογκρατέν Νο2)


Υλικά:
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 3 κούπες γκούντα τριμμένο
  • 1 σφιχτή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 κουτ.σ. κέτσαπ
  • 1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουτ.γλ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κουτ.γλ. δυόσμος ξερός
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τις πατάτες κατά 70%. Στραγγίζουμε και κόβουμε σε χοντρούς κύβους ή ροδέλες.
  2. Ανακατεύουμε τις κρέμες μαζί με την κέτσαπ, το δυόσμο και αλατοπίπερο.
  3. Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πιρέξ και τοποθετούμε μία στρώση πατάτες (σχέδόν η μισή ποσότητα) και τη μισή ποσότητα ψιλοκομμένης ντομάτας.
  4. Περιχύνουμε με τη μισή δόση κρεμών, ομοίως και με τα τυριά.
  5. Στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες και την ντομάτα, περιχύνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα τυριά.
  6. Ρίχνουμε μερικές "μυτούλες" βουτύρου στην επιφάνεια του φαγητού και..
  7. ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου στους 180' βαθμούς για περίπου 3/4 με μία ώρα μέχρι να γίνει κρούστα και να ροδίσει!!!
  8. Σερβίρουμε ζεστές!!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις