Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Τούρτα "Φλώρα"

Αυτή την τουρτίτσα την έφτιαξα για τη φίλη μου τη Φλώρα που πριν από λίγες μέρες είχε τα γεννέθλιά της!!! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που με αποκαλούν "Η Μαριφάνη η Τουρταδώρος" χαχαχαχαχαχαχαχαχα


Υλικά:
  • 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 6 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 πακέτο τετράγωνα γλυκά μπισκότα
Για το γαρνίρισμα:
  • δαμάσκηνα απύρηνα
  • τρούφα χρωματιστή
  • φλούδες πορτοκαλιού
  • ζαχαρωτά
Για το σιρόπι:
  • 1 φλιτζ.τσ. γάλα
  • 2 κουτ.σούπας ουίσκι
Για το παντεσπάνι:
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
  1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να κάνουν φουσκαλίτσες. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, τα ανακατεύουμε με τη βανίλια, το μπέικιν και το ξύσμα και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα να ενσωματωθούν. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180΄βαθμούς για 20' λεπτά. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Αφού κρυώσει το χωρίζουμε πολύ προσεχτικά με ένα μεγάλο μαχαίρι σε 2 ίσα μέρη.
  2. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: Χτυπάμε καλά τη φυτική σαντιγί για 5' λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Ρίχνουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και κρατάμε 2 κουταλιές τις σούπας μέσα σε ένα κορνέ κι έπειτα το βάζουμε  στο ψυγείο.
  3. Στο λευκό μείγμα ρίχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα, το κακάο και τη βανίλια και συνεχίζουμε με καλό ανακάτεμα.
  4. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το γάλα με το ουίσκι.
  5. Μουσκεύουμε τα 2 κομμάτια παντεσπάνι με το σιρόπι γάλακτος-ποτού.
  6. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα ανάμεσα στα 2 παντεσπάνι και "τυλίγουμε" την τούρτα μας με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα ομοιόμορφα.
  7. Βγάζουμε το κορνέ απ' το ψυγείο και σχηματίζουμε ροζέτες στην επιφάνεια του γλυκού.
  8. Στολίζουμε με τα ζαχαρωτά, την τρούφα, τα δαμάσκηνα, τις φλούδες και την τρούφα.
  9. Κολλάμε περιμετρικά του γλυκού τα μπισκότα για "ενίσχυση" και...
  10. τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεί η τούρτα 4 ωρίτσες!!!
Σημ.Επειδή μου περίσσεψε λίγο σοκολατένιο μείγμα έφτιαξα και με αυτό ροζέτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας