Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Γιορτινά μπισκότα ! ! !







....γευστικά, τραγανά, μυρωδάτα και άκρως απολαυστικά!!!
Μπισκοτάκια...ένα βήμα πριν γίνουν κουραμπιέδες!!!

Υλικά για 25 κομμάτια
125 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου τεμαχισμένο
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
2 περίπου κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτο κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
χυμός από 1 μικρό πορτοκάλι
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 κάψουλα βανίλια

Για το πασπάλισμα/επικάλυψη

άχνη ζάχαρη
70 γρ. μαύρη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει κι έπειτα ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τον κρόκο, τη βανίλια, το χυμό, το ξύσμα και το μπέικιν.
  3. Μόλις ομογενοποιηθούν ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει ωραία και μαλακή ζύμη.
  4. Τη βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με μια πετσέτα ή μεμβράνη για 30' λεπτά να σφίξει.
  5. Τη βγάζουμε, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος περίπου 5 χιλ. και φτιάχνουμε στρογγυλά μπισκότα με τη βοήθεια ενός ποτηριού ή σχέδια με κουπ-πατ.
  6. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και τα τοποθετούμε με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170' βαθμούς στον αέρα μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα αλλά όχι να ξεροψήνονται.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας