Τούρτα "Όλγα"

...και την έβγαλα έτσι προς τιμήν της θείας μου της Όλγας για την οποία και έφτιαξα τη συγκεκριμένη τουρτα. Η θεία Όλγα είχε γεννέθλια ανήμερα τα Χριστούγεννα!




Υλικά:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ 
  • 1 κουτ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φυτική σαντιγί σε κονσέρβα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 3 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κουτ.γλ. άχνη ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζ.τσ. γάλα
  • 1 κουτ.γλ. κονιάκ



Για το γαρνίρισμα

  • λεπτές φλουδίτσες πορτοκαλιού
  • πολύχρωμα ζαχαρωτά
  • 5-6 δαμάσκηνα απύρηνα
  • χρωματιστή τρούφα
  • διάφορα τετράγωνα μπισκότα (προαιρετικά) 
  • λίγη μαρμελάδα (προαιρετικά)



Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ σπάμε το 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ και το ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο. Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι μεσαίας διαμέτρου πάνω σε μια πιατέλα και πατάμε μέσα καλά τα μπισκότα για να δημιουργηθεί ο πάτος.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε για 4-5 λεπτά τη φυτική σαντιγί μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και τη βανίλια, ανακατεύουμε και χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη. Το ένα μέρος το αφήνουμε ως έχει λευκό και το δεύτερο το χτυπάμε με το κακάο.
  3. Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα τη σοκολατένια κρέμα, στρώνουμε ομοιόμορφα από πάνω τα υπόλοιπα μπισκότα ολόκληρα, τα μουσκεύουμε με το γάλα που πρώτα ανακατέψαμε με το κονιάκ κι έπειτα απλώνουμε και τη λευκή κρέμα από πάνω.
  4. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να σφίξει για 3-4 ώρες.
  5. Βγάζουμε από το ψυγείο και στολίζουμε με τα ζαχαρωτά, τα δαμάσκηνα, την τρούφα και τις φλούδες.
  6. Ξεφορμάρουμε το τσέρκι και "κολλάμε" εάν θέλουμε στα πλαϊνά τα άλλα τετράγωνα μπισκότα με τη βοήθεια της μαρμελάδας.
  7. Εάν μας περισσέψουν κρέμες τις βάζουμε σε κορνέ, τις παγώνουμε στο ψυγείο και φτιάχνουμε ροζέτες.
  8. Διατηρούμε στο ψυγείο.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις