Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Κολοκυθομπουρεκάκια ! ! !

...κι επειδή φτάσαμε στην τελευταία μέρα του χρόνου αξίζει να κλείσουμε με ένα όμορφο και απλό γεύμα που θα το μοιραστούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα...φαντασία να υπάρχει και αγάπη!


Νόστιμα και τραγανά!!! Ό,τι πρέπει για τον  μπουφέ στο γιορτινό τραπέζι του ρεβεγιόν!!!!






Υλικά
Για το φύλλο:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 300 γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο και στραγγισμένο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι αλεσμένο
  • 1 κούπα θρυματισμένη φέτα
  • 1/2 κούπα τυρί gouda τριμμένο
  • 1 κουτ.γλ. βούτυρο
  • 3 κλωναράκια ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κουτ.σ. γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σουσάμι

Εκτέλεση:

  1. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά του φύλλου μέχρι να έχουμε μια μαλακή κι εύπλαστη ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια (ενδεχομένως να τραβάει κι άλλο αλεύρι). Τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1/2 της ώρας.
  2. Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης πολύ καλά. Εάν το μείγμα βγάζει ακόμη πολλά υγρά, απλώς προσθέτουμε λίγη γαλέτα παραπάνω.
  3. Βγάζουμε το φύλλο απ' το ψυγείο, το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και χαράζουμε κύκλους.
  4. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα γέμισης μέσα σε κάθε κυκλάκι, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
  5. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι.
  6. Τα τοποθετούμε όλα σε μια λαμαρίνα αλάδωτη και αβουτύρωτη με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε στον αέρα στους 180' βαθμούς μέχρι να ροδίσουν!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας