Μελιτζάνες και κολοκύθια παπουτσάκια ! ! !

Είναι πεντανόστιμα, πολύ αγαπητά στα μικρά παιδιά και όχι πολύ βαριά.







Υλικά:

  • 7 μεγάλες μελιτζάνες τσακώνικες
  • 7 κολοκύθια μεγάλα
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι αλεσμένο
  • 1 κουτί ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κόκκος μπαχάρι
  • 1/2 φλιτζ.τζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.γλ. γεμάτη ζάχαρη
  • λίγο νερό



Για την μπεσαμέλ:

  • 5 κουτ.σ. βούτυρο όχι πολύ γεμάτες
  • 6-7 κουτ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 600 ml γάλα φρέσκο πλήρες ή light
  • 1 κούπα τριμμένο ρεγκάτο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/3 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο


Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα λαχανικά κατά μήκος και τα τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Τα ψήνουμε στο φούρνο μόνα τους στους 180΄βαθμούς για 20΄λεπτά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι ίσα-ίσα να μαραθεί και έπειτα τον κιμά μέχρι να ασπρίσει. 
  3. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και 1/2 φλιτζ. τσ. νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να γίνει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά. Αφαιρούμε το μπαχαράκι και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
  4. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας να "ψηθεί" και το μισό γάλα. 
  5. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με γρήγορες κινήσεις για να μη σβολιάσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα συνεχίζουμε με το γρήγορο τάραγμα και ξαναανεβάζουμε στο μάτι μέχρι να πήξει.
  6. Στο μεταξύ βγάζουμε το ταψί με τα λαχανικά, αδειάζουμε την περισσότερη ψίχα από το κέντρο, αλατίζουμε και γεμίζουμε με κιμά.
  7. Απλώνουμε ομοιόμορφα στο καθένα τους την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το τυρί.
  8. Ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 25' λεπτά περίπου στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν!!!!

Γίνονται Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Α και Α Ν Α Ρ Π Α Σ Τ Α ! ! ! ! ! ! !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις