Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή ! ! !

Χρόνια μας πολλά καλοί μου φίλοι! ! !  Και του χρόνου με υγεία, αισιοδοξία και δημιουργικότητα! ! !Να χαίρεστε τις οικογένειές σας ! ! !
Περιττό να σας πω ότι σήμερα φάγαμε μέχρι σκασμού κι έπεται συνέχεια....
Δεν θα σας πω πολλά , αλλά ένα γλυκάκι περάστε να σας κεράσω λόγω της ημέρας ! ! !




Αμυγδαλόπιτα
Υλικά

  • 2 κούπες αμύγδαλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κούπα γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
  • 1 1/2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • λίγο γαρίφαλο



Για το σιρόπι:
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • λίγη φλούδα πορτοκαλιού



Για το γαρνίρισμα

  • φιλέ αμύγδαλου/ αμύγδαλα κομμένα στη μέση



Εκτέλεση:

  1. Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
  2. Χροντροαλέθουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε τη γαλέτα, το γαρίφαλο, την κανέλα, το ξύσμα και τέλος το μπέικιν.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Αφήνουμε στην επιφάνεια διάσπαρτα μερικά φιλέ αμυγδάλου.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40' λεπτά το γλυκό μας.
  6. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας να βράσουν τα υλικά μας για 8-10 λεπτά και αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τη φλούδα. Αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Μόλις το γλυκό είναι έτοιμο, χαράζουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε το κρύο σιρόπι!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας