Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Πατάτες ογκρατέν ! ! !

Γίνονται καταπληκτικές! 
Αποτελούν ιδανικό συνοδευτικό για τα μπιφτέκια μας, το κρεατάκι μας ή το κοτοπουλάκι μας!  ! !
Επίσης μπορεί να πάρει το ρόλο ενός κυρίως πιάτου παρέα με πράσινη  σαλάτα  ή σαλάτα λάχανο-καρότο! ! !
Τις έχω φτιάξει πολλές φορές και θεωρώ το αποτέλεσμα εγγυημένο! ! !









Υλικά:
  • 4 πατάτες μεγάλες
  • 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο2 κουτάκια κρέμα γάλακτος πλήρης ή light
  • 200 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά
  • 1/2 κουτ.γλ.σκόνη αφυδατωμένου σκόρδου
  • 2-3 κουτ.γλ. φυτίνη ή βούτυρο
  • 4-5 κλαδάκια ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • αλάτι-πιπέρι



Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μπέικον να σοταριστεί μόνο του μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρές ροδέλες ή κύβους τις πατάτες. Τις βάζουμε να βράσουν για 10' λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό. Μόλις νιώσουμε ότι έχουν μαλακώσει κατά 50% τις στραγγίζουμε προσεχτικά και απλώνουμε τη μισή ποσότητα σε ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος που πρώτα έχουμε ελαφρά βουτυρώσει.
  3. Ρίχνουμε από πάνω τους τη μισή δόση μπέικον απλωτά, λίγο αλατοπίπερο, το μισό μαϊντανό, τη μισή ποσότητα τυριών, λίγο από το σκόρδο  και τη μία κρέμα γάλακτος.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ποσότητα υλικών αυτή τη φορά όμως τα τυριά πρέπει να μπουν τελευταία για να κάνουν τραγανή κρούστα. Δεν ξεχνάμε το αλατοπίπερο.
  5. Αφήνουμε διάσπαρτα τα κουταλάκια φυτίνης στην επιφάνεια των τυριών.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180' βαθμούς για 30' λεπτά περίπου ή έως ότου ροδίσει η επιφάνεια και έχει δέσει η κρέμα.
  7. Σερβίρουμε ζεστό!!!!


2 σχόλια:

  1. Καταπληκτικο φαινεται. Νομιζω θα το κανω και εγω. Ευχαριστω φιλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας