Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Μακαρονάδα με πιπεριές και λουκάνικο ! ! !




Υλικά:
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά -//-  -//-
  • 4 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουτί ντοματοχυμός
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κοφτή κουτ.σ. ζάχαρη
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας (εγώ προτιμώ ολικής αλέσεως)
  • κεφαλοτύρι τριμμένο
  • νερό

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε να κάψει λίγο λάδι, τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και σοτάρουμε μαζί τις πιπεριές και τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  3. Αδειάζουμε τον ντοματοχυμό, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 κουτ.σ. ρίγανη και τη ζάχαρη.
  4. Συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει ανακατεύοντας που και που.
  6. Βράζουμε τα ζυμαρικά όπως ορίζουν οι οδηγίες, σουρώνουμε, λαδώνουμε και σερβίρουμε συνοδεία σάλτσας και τυριού!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας