Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Πατάτες μπλουμ (γιαχνί) ! ! !









Υλικά:

  • 5 πατάτες μέτριες κομμένες σε μεγάλους κύβους/κυδωνάτες
  • 2/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.φλ. κοφτό κανέλα σε σκόνη/1 ξύλο κανέλας
  • 1 κοφτή κουτ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • νερό

Εκτέλεση:

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Έπειτα βάζουμε τις πατάτες να σοταριστούν κι αυτές μέχρι να αρχίσουν να γίνονται χρυσαφί.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε με νερό τόσο ώστε να καλύπτονται οι πατάτες.
  3. Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν.
  4. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν, να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα τους!


2 σχόλια:

  1. Το φτιάχνω τακτικά το συγκεκριμένο φαγητό. Είναι πολύ νόστιμο και με μπόλικη φέτα είναι τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι κυρία Βάσω. Με φετούλα να κάνει "μπλουμ" μες στη σαλτσα τους ε...μμμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας