Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Βασιλόπιτα 2012 ! ! !

Ορίστε! Έτοιμη και η δικιά μας βασιλόπιτα!!!! "Φρου-φρου κι αρώματα" πλημμύρισαν το σπίτι !!!!




Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος μαλακωμένο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κούπα καρύδια χοντροαλεσμένα στο μούλτι
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα βρασμένα, καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα στο μουλτι
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1/2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ.γλ. κονιάκ
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη χτυπάμε πρώτα τα αυγά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν κι έπειτα μαζί με τη ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε όλο μαζί το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  3. Ανακατεύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό να γίνουν αφρός και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
  4. Συνεχίζουμε με το ξύσμα, τη βανίλια, το κονιάκ και το αλάτι και χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα.
  5. Αδειάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι χτυπώντας ταυτοχρόνως (ενδέχεται να μην το σηκώσει όλο) κι έπειτα με ένα κουτάλι ανακατεύουμε και τους ξηρούς καρπούς.
  6. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170' βαθμούς για 50' λεπτά σχεδόν μέχρι να ροδίσει!!!
  7. Αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ένα κέρμα και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα το κέικ. Τρυπάμε από κάτω το φλουρί.
  9. Πασπαλίζουμε με την άχνη και.........
  10. περιμένουμε με ανυπομονησία την έλευση του νέου έτους χωρίς να ξεχάσουμε να ευχηθούμε υγεία, χαρά, ευτυχία και κουράγιο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας