Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Πασταφλώρα...originale! ! !



...και γιατί "originale" ; Διότι είναι η πιο αγαπημένη και απλή συνταγή εδώ και γενιές! Επιπλέον την προηγούμενη φορά σας είχα παρουσιάσει την νηστίσιμη εκδοχή της!
Ιδού λοιπόν η πιο αφράτη, μυρωδάτη και νόστιμη πασταφλώρα που έχω "πετύχει" μέχρι τώρα!
Με δύο είδη μαρμελάδας, φράουλα και σπιτική (που έφτιαξα εγώ) πορτοκαλιού!

Υλικά:
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ.γλ. κονιάκ
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 1 κρόκος αυγού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 φλιτζ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα κανέλα
  • μαρμελάδα φράουλα
  • μαρμελάδα πορτοκάλι
  • (μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι με φαρίνα απ παραλείποντας το μπέικιν)
Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν (εάν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι απ παραλείπουμε αυτό το βήμα).
  2. Σε μια μικρή λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο με το μίξερ.
  3. Ρίχνουμε τον κρόκο, το χυμό, τις βανίλιες, το ξύσμα και το κονιάκ και συνεχίζουμε με καλό χτύπημα.
  4. Έπειτα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και μόλις νιώσουμε ότι σκληραίνει το μείγμα αρχίζουμε ζύμωμα με το χέρι. ΄
  5. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα εύπλαστο και μαλακό ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χεράκια μας.Εάν κρίνουμε απαραίτητο βάζουμε κι άλλο αλεύρι.
  6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ανοίγουμε με τα χέρια μας τα 2/3 του ζυμαριού.
  7. Χτυπάμε πρώτα τις μαρμελάδες να γίνουν λίγο πιο ρευστές και τις αδειάζουμε πάνω στη ζύμη (η μία πλευρά με φράουλα και η άλλη πλευρά με πορτοκάλι).
  8. Πλάθουμε κορδονάκια με το ζυμάρι που κρατήσουμε και τα "πλέκουμε" πάνω από τις μαρμελάδες.
  9. Πασπαλίζουμε την κανέλα από πάνω και λίγο ακόμη ξύσμα πορτοκαλιού.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για 1/2 ώρα μέχρι να ροδίσει!!!!
Σημ.: Εάν το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε είναι μικρής προς μεσαίας χωρητικότητας η ζύμη φουσκώνει και αφρατεύει περισσότερο, εάν όμως το ταψί είναι μεγαλούτσικο τότε δε θα φουσκώσει πολύ αλλά γίνει πιο τραγανό.Αναλόγως με τα γούστα μας και τα 2 θα γίνουν σίγουρα νόστιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας