Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Κοτόπουλο ψητό! ! !


Υλικά:
  • 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κουτ.σ. ρίγανη
  • 1 κουτ.σ. αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κουτ.σ. δενδρολίβανο αποξηραμένο ή φρέσκο
  • 1/2 κουτ.σ. θυμάρι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Σε ορθογώνιο ταψί ή πιρέξ απλώνουμε τα κοτόπουλα το ένα δίπλα στο άλλο.
  2. Σε ένα μπολάκι,ανακατεύουμε το λάδι μαζί με το λεμόνι, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και το σκόρδο.
  3. Μαρινάρουμε τα κοτόπουλα με τη σάλτσα με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  4. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
  5. Ψήνουμε στους 200' βαθμούς για αρχή κι έπειτα στους 180' στις αντιστάσεις μέχρι να κάνει κρούστα.
  6. Σερβίρουμε ζεστά! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας