Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Κοτόπουλο κρασάτο...μουσταρδί ! ! ! !





Υλικά:
  • 3 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε χοντρές μπουκιές
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 4 κουτ.σ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • χυμός 1 μεγάλου λεμονιού
  • 2/3 νεροπότηρου νερό (ή όσο χρειάζεται για να καλυφθούν τα κοτόπουλα)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα μεγάλη το λάδι να κάψει, σοτάρουμε τα κοτόπουλα απ' όλες τις πλευρές ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ασπρίσουν καλά.
  2. Προσθέτουμε και το σκόρδο.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να εξατμιστεί το περισσότερο κρασί.
  4. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη μουστάρδα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.τη ρίγανη  και το λεμόνι ανακατεύοντας πάλι απαλά.
  5. Συμπληρώνουμε με το νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3/4 της ώρας μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
  6. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας