Πρασσόπιτα! ! !


Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλα παραδοσιακά ή κουρού
  • 500 γρ. πράσα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 1 μεγάλο αυγό + 1 για άλειμμα
  • λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. τσ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα.
  2. Βάζουμε σε καυτό λάδι να τσιγαριστούν τα πράσα μαζί με τα κρεμμύδια. Βγάζουμε από το λάδι. τοποθετούμε σε μπολ και περιμένουμε λίγο να κρυώσουν.
  3. Στο μπολ με τα λαχανικά προσθέτουμε τη φέτα, το αυγό, τον άνηθο, τη φρυγανιά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Λαδώνουμε λίγο ένα ταψί μεσαίας διάστασης και τοποθετούμε το ένα φύλλο κουρού ή τα μισά παραδοσιακά.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
  6. Ραντίζουμε το ελαιόλαδο πάνω από τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο κουρού ή με τα υπόλοιπα παραδοσιακά.
  7. Χτυπάμε καλά το άλλο αυγό μαζί με λίγο αλατάκι και με ένα πινέλο απλώνουμε στην επιφάνεια της πίτας.
  8. Χαράζουμε σε κομμάτια.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3/4 με 1 ώρα μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα ή πίτα μας.



Σχόλια

  1. Ωραία η συνταγή σου -----> Μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πρασσόπιτα την κάνω με ένα φύλλο κουρού μόνο από κάτω κι την τυλίγω περιμετρικά στις άκρες. Είναι πιο νόστιμη όταν κρυώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις