Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Κέικ κανέλας με σταφίδες!!!




Υλικά
  • 400 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
  • 1 κούπα βούτυρο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμός από 1/2 πορτοκάλι ανάμεικτο με 1/2 κούπα γάλα
  • 1 κουτ.σ. κανέλα όχι πολύ γεμάτη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1/2 φλιτζ.τσ. σταφίδες
Για το πασπάλισμα
  • ζάχαρη κρυσταλλική
  • κανέλα

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5' λεπτά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το χυμό με το γάλα και το κονιάκ.
  2. Ακολουθούν το ξύσμα, η κανέλα και οι σταφίδες.
  3. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  4. Βουτυρώνουμε μια φόρμα ή ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  5. Ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 30' λεπτά περίπου ελέγχοντας με ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
  7. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τη κανέλα και...
  8. απολαμβάνουμε φυσικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας