Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Ατομικά κεκάκια ...έκπληξη!!!














Υλικά:
Για τα κεκάκια βανίλιας με γέμιση κεράσι:
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. κόκκινη φαρίνα
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
  • 3 κουτ.σ. γάλα
  • μαρμελάδα κεράσι

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και έπειτα το ξύσμα και τις βανίλιες.

  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό, το γάλα και σταδιακά το αλεύρι.
  • Βουτυρώνουμε μικρά φορμάκια σιλικόνης ή αλουμινίου και ρίχνουμε σε όλα το 1/3 του ύψους του καθενός δηλαδή λίγο πιο κάτω από τα μισά.
  • Αφήνουμε στο κέντρο τους από μια κουταλιά μαρμελάδα και ρίχνουμε και άλλη μία στρώση μείγματος μέχρι τα 2/3 κάθε φορμίτσας γιατί θα φουσκώσουν.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για 25 λεπτάκια ελέγχοντας με μια οδοντογλυφίδα την εξέλιξη του ψησίματος.

  • Για τα κεκάκια σοκολάτας με γέμιση πραλίνα:
    Ακολουθούμε την πιο πάνω διαδικασία με την εξής διαφορά
    • Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέσα στο βασικό μείγμα.
    • Αντί για μαρμελάδα αυτή τη φορά προσθέτουμε μερέντα και ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο.

    Για τα ανάμεικτα κεκάκια με γέμιση βερίκοκο:
    1. Και πάλι η ίδια διαδικασία είναι μόνο που αυτή τη φορά κρατάμε το 1/2 της ζύμης λευκό και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε πάλι με λιωμένη κουβερτούρα.
    2. Μέσα στα φορμάκια ρίχνουμε πρώτα τη λευκή ζύμη, απλώνουμε από μια κουταλιά μαρμελάδα βερίκοκο και τελειώνουμε με το σοκολατένιο μείγμα.
    3. Ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο.

    Μόλις τα κεκάκια θα είναι έτοιμα τα βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε είτε με τρούφα σοκολάτας , είτε με ξύσμα πορτοκαλιού είτε με άχνη ζάχαρη! ! !

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Αφήστε το σχόλιό σας