Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Χοιρινά φιλετάκια αλα κρεμ! ! !


Υλικά:
  • 1 κιλό φιλέτο χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
  • 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος light
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 2 κουτ.σ. τριμμένο σκληρό τυρί/γραβιέρα
  • 2 κουτ.σ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη/1 κουτ.γλ. αποξηραμένος σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο να βγουν τα πολλά υγρά.
  2. Ρίχνουμε όλα τα φιλετάκια μέσα στην κατσαρόλα να σοταριστούν κι αυτά καλά από όλες τις πλευρές και να ροδίσουν ελαφρώς ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.Ακολουθεί η πιπεριά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί και έπειτα περιχύνουμε με τις κρέμες γάλακτος και τη μουστάρδα.
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου να δέσει η σάλτσα και έπειτα αλατοπιπερώνουμε.
  5. Μόλις πάρουν όσες βράσεις χρειάζεται ώστε να δέσει η σάλτσα προσθέτουμε και το τυρί ανακατεύοντας πάλι για λίγο.
  6. Έεεετοιμο! Σερβίρουμε ιδανικά με τηγανητές πατάτες ή ρυζάκι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας