Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Μάφινς !!!

Σήμερα έχω να πάω σε ένα παιδικό παρτάκι, γι' αυτό αποφάσισα να φτιάξω όμορφα μάφινς γλασσαρισμένα με σοκολάτα και τρούφα, ασορτί με όμορφα μπισκοτάκια βουτύρου επίσης γλασαρισμένα με σοκολάτα και κουφετάκια ! ! !
Ορίστε το αποτέλεσμα:






 


Υλικά για 15 περίπου μάφινς:
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κοτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλ. σόδα
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • σταγόνες σκούρας σοκολάτας
Για το γλασσάρισμα:
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σκούρα
  • 1 φάκελος λευκή σοκολάτα σε σταγόνες
  • χρωματιστή τρούφα
  • χρωματιστά σοκολατένια κουφετάκια
Εκτέλεση:
  1. Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν κι έπειτα ρίχνουμε και το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανίλιες, τη σόδα και το μπέικιν και χτυπάμε καλά.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα.
  4. Τέλος ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190' βαθμούς.
  6. Βουτυρώνουμε χάρτινα αντικολλητικά φορμάκια ή φορμάκια σιλικόνης και τα μισογεμίζουμε με το μείγμα γιατί θα φουσκώσουν πολύ.
  7. Ψήνουμε στους 190' βαθμο΄ςυ στον αέρα μέχρι να διογκωθούν και να ροδίσουν.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε (εάν χρησιμοποιήσουμε χάρτινα φορμάκια τα αφήνουμε ως έχουν).
  9. Λιώνουμε σε ξεχωριστά σκεύη την μαύρη κουβερτούρα  και τη λευκή στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
  10. Αλείφουμε τα μισά κεκάκια με τη σκούρα σοκολάτα και τα υπόλοιπα με τη λευκή.
  11. Πασπαλίζουμε με την τρούφα και στολίζουμε με τα κουφετάκια!!!
Τα παιδιά οπωσδήποτε θα ξετρελαθούν!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας