Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Μοσχαράκι λεμονάτο ! ! !



Καλησπερούδια σας! ! !Μετά από 3 μέρες απουσίας λόγω εργασιακών υποχρεώσεων έχω να σας πω πολλάααααααααα! Και δεν αργώ λεπτό! Ξεκινάω!

Μοσχαράκι λεμονάτο:
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας τεμαχισμένο (πείτε στον κρεοπώλη για κατσαρόλα, συνήθως βάζουν ποντίκι)
  • χυμός από 4 μικρά λεμόνια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή 4 κουτ.γλ. αποξηραμένο σε σκόνη
  • αλάτι-πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • νερό (όσο χρειαστεί)
Εκτέλεση:
  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα κατά προτίμηση με χοντρό πάτο, βάζουμε το λάδι να κάψει  και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά απ΄ όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει το κρέας σε μέτρια φωτιά έως ότου εξατμιστεί το πολύ κρασί.
  3. Έπειτα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το χυμό, το σκόρδο και τα μυρωδικά (η ποσότητα ανάλογα με τα γούστα μας, εμένα μου αρέσει να έχει μπόλικη ρίγανη) και ανακατεύουμε να σοταριστούν κι αυτά για λίγο μαζί με το κρέας.
  4. Συμπληρώνουμε με νερό, τόσο όσο χρειάζεται να καλυφθεί το κρέας, κλείνουμε καλά την κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά να σιγομαγειρευτούν για περίπου 40' λεπτά, "σείοντας" πού και πού την κατσαρόλα για να ανακατευτούν.
  5. Μετά από αυτό το διάστημα ανοίγουμε την κατσαρόλα, διορθώνουμε εάν χρειαστεί τα μυρωδικά ή το νερό εάν μας φαίνεται το κρεατάκι λίγο στεγνό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ξεσκέπαστα για 10' λεπτά ακόμη!
  6. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν η σαλτσούλα θα έχει δέσει και δεν θα είναι πολύ νερουλή!
  7. Καλή σας όρεξηηηη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας