Χοιρινό κατσαρόλας λεμονάτο ! ! !



Υλικά:
  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμός από 1 μικρό πορτοκάλι
  • χυμός από 2 μοσχολέμονα
  • 2/3 νεροπότηρου κόκκινο ξηρό κρασί
  • 3 κουτ.γλ. σκόρδο σε σκόνη αποξηραμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • νερό
Εκτέλεση:
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει. Σοτάρουμε τα κομμάτια του χοιρινού ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα έως ότου αρχίζουν και ροδίζουν (είναι καλύτερο να κόψουμε ένα κομματάκι και να τσεκάρουμε εάν έχει ασπρίσει καλά κι από μέσα).
  2. Στραγγίζουμε το περίσσιο λάδι, σοτάρουμε παρέα και τα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση μέσα στο κρασί.
  3. Προσθέτουμε τους χυμούς, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι.
  4. Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για τουλάχιστον 30' λεπτά ακόμη για να μαλακώσει το κρέας.
  5. Μετά από αυτό το διάστημα ανοίγουμε το καπάκι, εάν θεωρήσουμε αναγκαίο προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15' λεπτά ώσπου να δέσει η σάλτσα του και να καραμελώσουν καλά τα κρεμμύδια.
  6. Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες τηγανητές, πουρέ ή πιλάφι!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις