Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Η άλλη.... Ναπολιτάνα! ! !





Υλικά:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής αλέσεως
  • 1 κουτί ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 μικρό κουτάκι ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες όχι πολύ λεπτές
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο νερό
  • ρίγανη
  • 1 κουτ.σ. κοφτή ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • λευκό τυρί αιγοπρόβειο τριμμένο με το χέρι ή μυζήθρα 



Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό μέχρι να γίνει διαφανές.Προσθέτουμε και τα καρότα και τα σοτάρουμε κι αυτά για λίγο.
  2. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τον ντοματοχυμό, όλα τα μπαχαρικά και το νερό και ταράζουμε.
  3. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει η σάλτσα μια βράση κι έπειτα προσθέτουμε και το λάδι.
  4. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Εάν κρίνουμε απαραίτητο συμπληρώνουμε με λίγη ακόμη ζάχαρη ή αλατοπίπερο.
  5. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε.
  6. Σερβίρουμε με τη σάλτσα μας και με το τυρί! ! !
  7. Εάν μαγειρευτεί αυτή η μακαρονάδα με τα συγκεκριμένα βήματα που παραθέτω δεν θα γίνει καθόλου βαρύ φαγητό!!!








2 σχόλια:

  1. Teleio to blog sou na to sinexiseis !! Ama boris ftiakse kati oikonomiko kai eukolo (almiro) . Tha prospathiso autin tin sindagi !! xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαρηστώ για τα καλά σας λόγια!
    Θα επιδιώξω ό,τι καλύτερο και οικονομικότερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας