Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Αρωματικό κέικ μανταρίνι ! ! ! ! !






Υλικά:
  • 250γρ. βούτυρο μαλακό
  • 4 αυγά
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κάψουλες βανίλια
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 μανταρίνι κλιμεντίνα
  • ξύσμα από 1 μανταρίνι
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
Για το πασπάλισμα:
  • άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα μανταρινιού
Εκτέλεση:
  1. Πολτοποιούμε στο μούλτι το μανταρίνι μέχρι να γίνει πουρές.
  2. Χωρίζουμε τα αυγά σε κροκούς και ασπράδια.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια με σφιχτή μαρέγκα.
  4. Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ψιχουλάκια και ρίχνουμε έναν έναν τους κροκούς των αυγών χτυπώντας συνέχεια.
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη. τις βανίλιες, το ξύσμα και τον πουρέ μανταρινιού.
  6. Συνεχίζουμε με το γάλα, το χυμό, τη μαρέγκα και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι (ίσως σηκώνει και λιγότερη ή περισσότερη ποσότητα αρκεί στο τέλος να γίνει λεία η ζύμη).
  7. Βουτυρώνουμε μία φόρμα ή ταψί και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180' βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (ελέγχουμε με μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού).
  8. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με την άχνη και το ξύσμα μανταρινιού! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας