Κολοκυθομουσακάς με μπεσαμέλ πατάτας! ! !




Κι όμως, δεν είναι τόσο βαρύ όσο φαντάζεστε!Δεν έχει πολύ λάδι. έχει κολοκύθια ψητά αντί τηγανητές μελιτζάνες και καθόλου αυγά!
Γίνεται φανταστικός!

Υλικά:
πάνω στρώση:
4 μεγάλες πατάτες
1 φλιτζ. τσ.γάλα εβαπορέ
1 κουτ.γλ. σκόρδο αποξηραμένο σε σκόνη ή 1 σκελίδα λιωμένη
λίγος μαϊντανός
1/2 φλιτζ. σκληρό τυρί τριμμένο ή γραβιέρα
αλάτι-πιπέρι


ενδιάμεση στρώση:
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος χωρίς λίπη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 μικρό κουτί ντοματοχυμό
1 κουτ.γλ.σκόνη αποξηραμένου σκόρδου ή 1 σκελίδα λιωμένη
1 κουτ.σ. κοφτή ζάχαρη
2 πρέζες κανέλα σε σκόνη
1/3 φλιτ.τσ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ.νερό
αλάτι-πιπέρι


κάτω στρώση:
3 μεγάλα κολοκύθια κομμένα σε μακρόστενες όχι πολύ λεπτές φέτες
2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι


Εκτέλεση:
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες. Τις βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν πολύ καλά και να μαλακώσουν αρκετά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον κιμά:Βάζουμε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά μόνο του και τον τσιγαρίζουμε καλά μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε μέσα το καρότο, το κρεμμύδι και την ντομάτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά να τσιγαριστούν κι αυτά.
Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και όλα τα μυρωδικά. Συμπληρώνουμε με νερό όσο χρειάζεται για να καλύπτονται τα υπόλοιπα.Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και εξατμίσουν τα πολλά υγρά.Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε και το αλάτι.
Σε ταψί ή πιρέξ απλώνουμε τις φέτες κολοκυθιού, τις ραντίζουμε με το λάδι, αλατίζουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ:Σε μπολ λιώνουμε με πιρούνι τις πατάτες καλά, ρίχνουμε το γάλα, το τυρί, το αλατοπίπερο, το σκόρδο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Συναρμολογούμε: Πάνω από τα κολοκύθια απλώνουμε τον κιμά και έπειτα τον πουρέ πατάτες με ένα πιρούνι.Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί ακόμα.
Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 30' λεπτά στους 180' βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε!
Γίνεται Τ Ρ Ο Μ Ε Ρ Ο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις