Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Κιμάς ρολό Νο2 με τέλειο πιλάφι!



Υλικά:
Για το ρολό:
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 2 μέτρια καρότα+1 ακόμα τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 2 χοντρές φέτες ψωμιού μπαγιάτικες μουλιασμένες ή 1 φλιτζ.τσ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουτ.γλ. δυόσμος αποξηραμένος
  • 2 κουτ.σ. κέτσαπ
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή 1 κουτ.σ. σκόρδο σε σκόνη αποξηραμένο
  • 6 φέτες τυρί gouda για τοστ
  • αλάτι-πιπέρι
  • ρίγανη
Για το πιλάφι:
  • 1 1/2 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
  • 2 κουτ.σ. μουστάρδα
  • 1 κύβος λαχανικών για ζωμό
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι
  • νερό (όσο απαιτείται για το βράσιμο)
  • 1 κουτ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το ρολό
  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά πολύ καλά (εκτός του τυριού και των 2 καρότων).
  2. Τοποθετούμε μία λαδόκολλα και ανοίγουμε με τα χέρια τη ζύμη του κιμά σε τετράγωνο σχήμα.
  3. Αφού ξίσουμε τα καρότα τα τυλίγουμε με τις 4 από τις 6 φέτες τυριού και τα τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης το ένα πίσω από το άλλο.Εάν θέλουμε να είναι πιο μαλακά, τα βράζουμε για 5-10 λεπτάκια.
  4. Κλείνουμε προσεχτικά από πάνω τον κιμά να καλυφθούν τα καρότα και με τη βοήθεια του λαδόχαρτου το τυλίγουμε να γίνει  κύλινδρος
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και μεταφέρουμε με προσοχή το ρολό μέσα σε αυτό, ξετυλίγοντας σιγά-σιγά το χαρτί.
  6. Ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 40' λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα.Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος απλώνουμε στην επιφάνειά του και το υπόλοιπο τυρί να λιώσει.
Ετοιμάζουμε το ρύζι.
  1. Ετοιμάζουμε τον ζωμό σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προσθέτοντας στο κατσαρολάκι και τη μουστάρδα.
  2. Φτιάχνουμε και το ρύζι ακολουθώντας πάλι τις απαιτούμενες οδηγίες, μόνο που αντικαθιστούμε τη μισή ποσότητα νερού με την αντίστοιχη ποσότητα ζωμού.
  3. Λίγο πριν το τέλος τους βρασίματος ρίχνουμε  το βούτυρο και το αλατοπίπερο.
  4. Σερβίρουμε το ρολό κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 0.5 εκ. με συνοδεία το πιλάφι μας αφού γαρνίρουμε και τα 2 με λίγο ακόμη ζωμό!
Τέλειο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας