Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Κέικ δίχρωμο γεμιστό με μερέντα!!!!

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι απ
  • 2 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • χυμός 1/2 πορτοκαλιού
  • 1/2 ποτήρι νερού γάλα φρέσκο
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 5 κουτ.σ.κακάο άγλυκο
  • 4 κουτ.σ.πραλίνα φουντουκιού (μερέντα ή νουτέλλα)



Εκτέλεση:
Η διαδικασία γνωστή κι απλούστατη--->

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά  (εκτός της πραλίνας)μέχρι να γίνει η ζύμη ούτε πολύ σφιχτή ούτε και πολύ παχύρρευστη (ενδέχεται το αλεύρι να μην το πάρει όλο).
  2. Κρατάμε τη μισή ποσότητα ζύμης και την χτυπάμε με το κακάο.
  3. Σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα ρίχνουμε πρώτα τη λευκή ζύμη ομοιόμορφα κι απλώνουμε από πάνω της τη σκούρα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για 45 λεπτά περίπου ελέγχοντας κατά τη διάρκεια του ψησίματος με ένα μαχαίρι, το κέντρο του κέικ.
  5. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά μέσα στη φόρμα.
  6. Όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε και με ένα μεγάλο πλατύ μαχαίρι κόβουμε προσεχτικά κατά μήκος το κέικ  όπως όταν κόβουμε ένα ψωμάκι μακρόστενο για να το κάνουμε σάντουιτς.
  7. Παίρνουμε το ένα κομμάτι από τα δύο και αλείφουμε την πραλίνα απαλά σε όλο το μήκος, εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε κι άλλη.
  8. Κολλάμε και το άλλο κομμάτι από πάνω πιέζοντας ελαφρά και....
  9. έτοιμοοοοο!!!



Κόβεται κανονικά σε φέτες όπως όλα τα κέικ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας