Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Μεγαλειότατη Μπανανοσοκολατόπιτα!!!

Υλικά:
  • 3-4μεγάλες ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες στο μπλέντερ (πουρές)
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 4 κουτ. σ. κρέμα γάλακτος ή 1/2 κούπα γάλα φρέσκο
  • 1 κ.γλ.σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γλ.baking pounder
  • 2 βανίλιες/βανιλέτα
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1/2 κ.γλ.ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κουτ.γλ.αλάτι

Για το γλάσσο σοκολάτας:
  • 1/2 κούπα φρέσκο γάλα
  • 2 φάκελοι σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 1 κουτ.σ.βούτυρο
  • 1 κουτ.σ.ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα:
  • σοκολατένια δημητριακά/τρούφα σοκολάτας/ροδέλες φρέσκιας μπανάνας ραντισμένες σε λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και το αλεύρι.Χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Τέλος ρίχνουμε και τον πουρέ μπανάνας ανακατεύοντας συνεχώς.Εάν μας φανεί πολύ σφιχτή η ζύμη προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό/μακρόστενο ταψί ή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για 1' ώρα περίπου ελέγχοντας με ένα μαχαίρι τη ζύμη.
  5. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να χλιαρύνει.
  6. Φτιάχνουμε το γλάσσο σοκολάτας:Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε, ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύουμε καλά  να λιώσουν  και τέλος την άχνη!
  8. Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα με προσοχή να μην σπάσει.
  9. Γλασσάρουμε το γλυκό μας είτε κόβοντάς το πρώτα σε κομμάτια, είτε ολόκληρο μέσα στο ταψί ομοιόμορφα!
  10. Αφήνουμε την περίσσια σοκολάτα που έχει χυθεί μέσα στην πιατέλα γιατί θέλουμε να εμποτιστεί και η κάτω μεριά της πίτας μας! Μετά από αυτή τη διαδικασία και αφού το γλάσσο έχει μισοστεγνώσει μεταφέρουμε το γλυκό σε μια καθαρή πιατέλα ή ταψί!
  11. Στολίζουμε με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας!!!

Πολύ δυνατός ο συνδυασμός μπανάνας με σοκολάτα με την μπανάνα να κρατά την υγρασία της και τη σοκολάτα να δίνει έξτρα πόντους γεύσης!
Σημ.:Εάν θέλουμε προσθέτουμε και μέσα στη ζύμη μερικές σταγόνες σοκολάτας!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας