Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Τηγανητές μπανάνες!!!!

Πρόκειται για ένα γλυκάκι κινεζικής καταγωγής, τόσο απλό στην όψη μα τόσο πλούσιο στη γεύση!
Δοκιμάστε να το φτιάξετε σε στιγμές που θέλετε να απολαύσετε οπωσδήποτε ένα γλυκό μα δεν έχετε τίποτα εύκαιρο εκτός από....μπανάνες!
Οφείλω να ομολογήσω ότι το έμαθα από την αδερφή μου!


Υλικά:

  • 2 μπανάνες ώριμες
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 350 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • 3 κουτ.σ.μέλι
  • ινδοκάρυδο/κανέλα/φιλέ αμυγδάλου για το γαρνίρισμα



Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλες μαζί τις σκόνες και έπειτα προσθέτουμε το νερό.
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει παχύρρευστος χυλός.
  3. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες μέσα στο χυλό και τις καλύπτουμε καλά με αυτόν.
  4. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει.
  5. Μόλις κάψει, "ψαρεύουμε" μία-μία της ροδέλες μπανάνας μαζί με λίγο από το χυλό με τη βοήθεια ενός κουταλιού και τις ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι.
  6. Αφήνουμε να ροδίσουν γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
  7. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με όποια από τις γαρνιτούρες μας αρέσει καλύτερα!(εγώ προτιμώ κανέλα)



Σημ.:Προσέχουμε στο τηγάνισμα καθώς μπορούν να καούν εύκολα...
Σημ.2:Για μα πιο μοντέρνα γεύση, αντικαθιστούμε το μέλι με 2 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού και τριμμένο μπισκότο αντί για κανέλα/ινδοκάρυδο/φιλέ αμυγδάλου!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας