Λουκουμάδες πανεύκολοι!!!!

Λοιπόν λοιπόν! Δοκίμασα την εκδοχή με το φάριν απ για την παρασκευή λουκουμάδων...
Η μητέρα η οποία είναι μια αυστηρότατη "λουκουμαδοκριτής"  που άλλη σαν κι αυτή δεν έχει ξαναυπάρξει έδωσε την έγκριση!
Επίσης και τα ανίψια μου που ήρθαν τώρα το απόγευμα σπίτι μου όλο "κι άλλο κουλουμά να φάω, κι άλλο κουλουμά" έλεγαν...ήρθε και από εκεί η έγκριση!
Η δική μου διαπίστωση ήταν ότι πρόκειται για μια πραγματικά εύκολη και καθόλου μα καθόλου χρονοβόρα εκδοχή για τραγανούς λουκουμάδες που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια την κλασική συνταγή των λουκουμάδων (χωρίς βέβαια να ακυρώνει την παραδοσιακή)!




Ορίστε λοιπόν κι αυτή η εκδοχή για ωραίους λουκουμάδες με μέλι:
Μείγμα για περίπου 25 λουκουμάδες:

  • 1 κούπα νερό
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή όσο χρειάζεται για να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός)
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ηλιέλαιο/καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
  • μέλι για τη γαρνιτούρα
  • κανέλα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το νερό μαζί με τη φαρίνα, τις βανίλιες και το αλάτι έως ότου γίνει ένας πηχτός χυλός.
  2. Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα μπόλικο ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο να κάψει.
  3. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνουμε μικρές ποσότητες μείγματος και αφήνουμε να ψηθούν ομοιόμορφα γυρίζοντας με ξύλινη κουτάλα.
  4. Μόλις χρυσαφίσουν βγάζουμε και στραγγίζουμε σε βαθιά πιατέλα που πρώτα έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας.
  5. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.
  6. Περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας!!!!!!


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις