Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Κοτόπουλο με μανιτάρια!

Δεν θα πω πολλά λόγια για τη σημερινή επέτειο (28η Οκτωβρίου), καθώς μίλησαν από μόνα τους τα γεγονότα και δεν θα επεκταθώ παραπάνω.
Μαγειρέψαμε (μαγείρεψα δηλαδή) , μαζευτήκαμε 6-7άνθρωποι οικογενειακώς και τσιμπήσαμε κάτι τις...
Το τραπέζι περιελάμβανε απλά και νόστιμα καλούδια: Κολοκυθομπουρεκάκια, 2 φουρτάλιες, λαχανοντολμάδες, μια καλή σαλάτα λάχανο-καρότο-ντομάτα με μπαλσάμικο, πατατούλες τηγανιτές, μια καλή μακαρονάδα με σάλτσα και ωραιότατο κοτοπουλάκι στο φούρνο με μανιτάρια..
Για το τέλος έφτιαξα κι ένα ραβανί με ωραίο άρωμα πορτοκαλιού....


Σήμερα θα σας δείξω πως έφτιαξα το κοτοπουλάκι.
Δεν είναι κάτι δύσκολο, είναι όμως σκέτος αφρός και ζουμερό.




Υλικά:

  • 10 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
  • 1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες κονσέρβες μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 2 κρέμες γάλακτος light
  • 5 κουτ.σ. μουστάρδα
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ.σ. κοφτές βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τα μπούτια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ταψί ελαφρά λαδωμένο.
  2. Ραντίζουμε τα κοτόπουλα με το λάδι αφού πρώτα τοποθετήσουμε από κάτω τους από λίγο σκόρδο (όσο περισσέψει το σκορπάμε μέσα στο ταψί).
  3. Τοποθετούμε διάσπαρτα μέσα στο ταψί τα μανιτάρια και μερικά πάνω στα μπούτια.
  4. Χτυπάμε σε ένα μπολ τις κρέμες μαζί με τη μουστάρδα και το κρασί και περιχύνουμε τα κοτόπουλα και τα μανιτάρια.
  5. Αφήνουμε ενδιάμεσα στα κοτόπουλα και τα μανιτάρια βούτυρο.
  6. Αλατοπιπερώνουμε όλα το περιεχόμενο του ταψιού.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180΄ βαθμούς για 3/4  με 1 ώρα  περίπου μέχρι να ροδίσουν οι πέτσες των κοτόπουλων και βγουν όλα τα υγρά των μανιταριών!
  8. Σερβίρεται τέλεια με τηγανιτές πατάτες ή πιλαφάκι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας