Ρυζόγαλο!!!!

Υλικά για περίπου 4-5 μπολάκια:

  • 1 λίτρο γάλα 
  • 1 φλιτζ.ρύζι γλασέ για σούπα ή νυχάκι
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές άνθος αραβοσίτου βανίλια κλασικό (με βράσιμο)
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 βανίλια (προαιρετικά)
  • κανέλα σκόνη

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά το ρύζι με το νερό σε μια κατσαρόλα, 
  2. Μόλις το ρύζι πιει το νερό ρίχνουμε το γάλα(κρατάμε 1/2 φλιτζ.τσ. για μετά),
  3. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου,
  4. Στην κατσαρόλα με το γάλα και το ρύζι προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια(εάν θέλουμε) και ανακατεύουμε.
  5. Μόλις αρχίζει να πήζει το μείγμα της κατσαρόλας ρίχνουμε και το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε χωρίς να σταματήσουμε καθόλου.
  6. Αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις (πάντα σε μέτρια φωτιά) αποσύρουμε και μοιράζουμε σε μπολάκια γυάλινα.
  7. Πασπαλίζουμε με κανέλα!

Σημ.:Το μείγμα δεν γίνεται πολύ πηχτό μέσα στην κατσαρόλα παρά μόνο όταν κρυώσει μόνο του.Μετά διατηρείται στο ψυγείο!












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις