Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Αρωματικό κέικ πορτοκαλιού !!!!!

Ένα κέικ ευωδιαστό  με πλούσια γεύση πορτοκαλιού...εσωτερικά και εξωτερικά!




Υλικά:
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
2 κάψουλες βανίλια
χυμός ενός μεγάλου πορτοκαλιού
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
ξύσμα 1μεγάλου πορτοκαλιού
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το κρύο σιρόπι (σάλτσα) πορτοκαλιού:
2 κουτ.σ.άχνη ζάχαρη
χυμός από 1/2 πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού

Για το γαρνίρισμα:
Φέτες ή φλούδες πορτοκαλιού


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα.
  2. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, προσθέτουμε το χυμό, το γάλα, τις βανίλιες, το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά και το αλεύρι (ενδέχεται να μην το σηκώσει όλο).
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στενόμακρη ή στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα (το μείγμα δεν πρέπει να έρχεται σε ίδιο ύψος με το μείγμα καθότι αυτό θα φουσκώσει αρκετά).
  6. Ψήνουμε για 3/4 με 1 ώρα περίπου στους 180' βαθμούς στις αντιστάσεις ελέγχοντας με ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού.
  7. Μόλις το κεκάκι θα είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να χλιαρίνει.
  8. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι:Σε ένα μπολ χτυπάμε την άχνη με το χυμό και το ξύσμα μέχρι να γίνει σαν σάλτσα (ούτε νερουλό, ούτε πηχτό).
  9. Περιχύνουμε με το σιρόπι το χλιαρό κέικ σε όλο του το μήκος και αν θέλουμε με λίγο ξύσμα ακόμη.
  10. Γαρνίρουμε με τις φέτες ή τις φλούδες πορτοκαλιού!!!
         Γίνεται υπέροχο!

Σημ.:Για ακόμη πιο πλούσια και "ζωντανή¨γεύση πορτοκαλιού, μπορούμε να βράζουμε ένα μικρό πορτοκάλι ολόκληρο, να το πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ και να προσθέσουμε τον πουρέ μέσα στο μείγμα του κέικ.Στην περίπτωση αυτή ίσως χρειαστεί να αυξήσουμε τη δόση της φαρίνας.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας