Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Κέικ Μαρμπρέ! ! !

Σήμερα ήταν για όλους μία μέρα περίπλοκη... Δυστυχώς έπεται και συνέχεια χωρίς κανείς να ξέρει την κατάληξη...Παρ' όλα αυτά εγώ σας προσφέρω από ένα κομματάκι  αφράτο κεκάκι (μαρμπρέ) που το φούρνισα τώρα το βράδυ κι αν εσείς δεν τρώτε τίποτα τέτοια ώρα (και καλά κάνετε εδώ που τα λέμε) σας το τυλίγω σε αλουμινόχαρτο να το πάρετε μαζί για το αυριανό σας καφεδάκι!!!!


Υλικά:

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζ.τσ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 2/3 φλιτζ.τσ. γάλα
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πικρή
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα



Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά ένα-ένα, τις βανίλιες, το ξύσμα, το χυμό και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (μπορεί και να μην σηκώσει όλη τη συσκευασία, αλλά το λιγότερο που πρέπει να πάρει είναι τα 400 γραμ.) και τέλος το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει σχεδόν χυλός όχι όμως πολύ νερουλός.
  3. Σε μπεν-μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
  4. Από το μείγμα παίρνουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ 4-5 κουτ.σ.και τις ανακατεύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο και βουτυρώνουμε μια μακρόστενη/τρυπητή φόρμα ή ένα μέτριας διαμέτρου στρογγυλό και βαθύ ταψί.
  6. Ρίχνουμε εναλλάξ μέσα στη φόρμα μία το λευκό μείγμα και μία  το σοκολατένιο μέχρι να τελειώσουν και τα 2 μείγματα. Ανακατεύουμε μέχρι κάτω απαλά με ένα πιρούνι ώστε να γίνουν εσωτερικά "κύματα".
  7. Ψήνουμε στους 180' βαθμούς στις αντιστάσεις για 3/4 της ώρας ελέγχοντας με ένα μαχαίρι την εξέλιξη του ψησίματος.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!!!



Σημ.:Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορούμε να χωρίσουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια, να χτυπήσουμε για 5 λεπτά με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και να τα προσθέσουμε στο μείγμα προς το τέλος.
Σημ.2:Η λιωμένη κουβερτούρα μπορεί να αντικατασταθεί άνετα με 4-5 κουτ.σ.άγλυκο κακάο.
Σημ.3:Ταιριάζει υπέροχα και με γλάσο σοκολάτας!!!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας