Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Κρέπες τορτίγιας στο φούρνο!!!!

Απολαυστικότατες!




Υλικά για 8 κρέπες:

  • 8 πίτες τορτίγιας μεσαίου μεγέθους
  • 3 φλιτ. καλαμπόκι κτ/γμ
  • 5 φέτες πάριζα ή παριζάκι κομμένο σε κυβάκια
  • 5 φέτες γαλοπούλα βραστή κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζ.τσ. ημίσκλητο τυρί τριμμένο
  • 1/2 φλιτζ. τσ. gounda light τριμμένο
  • 2 κρέμες γάλακτος μικρές light
  • 1 κουτ.σ.μουστάρδα απαλή
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • πιπέρι
  • πάπρικα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το καλαμπόκι.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμπόκι μαζί με τα αλλαντικά, το ημίσκληρο τυρί, τον μαϊντανό, τη μία κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και λίγο πιπέρι.
  3. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ ή ταψί.
  4. Παίρνουμε μία-μία τις τορτίγιες, βάζουμε στην άκρη και κάθετα από 2 γεμάτες κουταλιές γέμιση και αρχίζουμε να τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό. Διπλώνουμε εάν είναι δυνατόν και τις 2 άκρες τους από κάτω (αναλόγως πόσο εύκαμπτες είναι οι πίτες τορτίγιας μας), διαφορετικά τοποθετούμε όπως έχουν, σφιχτά τη μία δίπλα στην άλλη.
  5. Περιχύνουμε τις κρέπες με την άλλη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με το τυρί γκούντα και τέλος πιπερώνουμε ελαφρώς (εάν θέλουμε αφαιρούμε το πιπέρι και στη θέση του βάζουμε λίγη πάπρικα από πάνω τους).Εάν μας περίσσεψε γέμιση την απλώνουμε κι αυτήν ενδιάμεσα στις κρέπες όπως θα κάναμε και με τα γεμιστά...
  6. Ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και πάρουν χρυσαφί χρώμα..



..απλά τέλειες..


Σημ.:Μπορούμε στη γέμιση να βάλουμε, μανιτάρια, μπέικον, φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη και γενικότερα ό,τι μας αρέσει καλύτερα με τη βασική προϋπόθεση να ταιριάζει γευστικά με την μπεσαμέλ κρέμας γάλακτος η οποία είναι απαραίτητη.
Σημ.2:Εάν μας περίσσεψαν κρέπες τότε αφήνουμε το ίδιο βράδυ τις τοποθετούμε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες με λίγο γάλα στο φούρνο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας