Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Σοκολατοπιτοκατάσταση....άνευ προηγουμένου!!!!(Σοκολατόπιτα γάλακτος με κόκκους ρυζιού)

Σιγά που θα σταματούσα εδώ...Η σοκολατόπιτα θα παραμείνει μία από τις πιο αγαπημένες μου λιχουδιές (και να τη φτιάχνω και να την τρώω!).Γι' αυτό κι εγώ βρίσκω διάφορες εναλλακτικές ώστε να μην τη βαρεθώ ποτέ! Αυτή τη φορά την ήθελα κάπως πιο...crunchy όποτε πρόσθεσα το απαραίτητο συστατικό. Χρησιμοποίησα λοιπόν τα εξής υλικά:



  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζ.τσ. βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πικρή
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 1 κούπα κόκκους ρυζιού με σοκολάτα (παιδικά δημητριακά)



Για το γλάσσο:

  • 100 ml  κρέμα γάλακτος light
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πικρή
  • 1 1/2 κουτ.σ.ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα:

  • Σοκολατένιοι κόκκοι ρυζιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Λιώνουμε μαζί τις 2 κουβερτούρες σε μπεν μαρί και τις προσθέτουμε κι αυτές στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τους κόκκους ρυζιού και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
  • Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για 20' λεπτά περίπου μέχρι να δούμε την κρούστα να σκάει ελαφρώς και να αποκολλάται το κέικ από τα τοιχώματα (ελέγχουμε και με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού εάν έχει ψηθεί και εσωτερικά).
  • Βγάζουμε από το φούρνο και χαράζουμε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα με την άχνη. Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνει σοκολατένια η κρέμα!
  • Περιχύνουμε το γλάσσο πρώτα δίνοντας έμφαση ενδιάμεσα στα κενά των κομματιών (για να απορροφήσει και στο εσωτερικό του γλυκού σοκολάτα και να είναι υγρό) κι έπειτα ρίχνοντας το υπόλοιπο γλάσσο απλώνοντάς το ομοιόμορφά με μία σπάτουλα ή κουτάλι.
  • Τρίβουμε  ξύσμα πορτοκαλιού και πασπαλίζουμε με κόκκους!!!!
Διατηρείται εκτός ψυγείου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας