Μπιφτέκια σπέσιαλ! (Μπιφτέκια γεμιστά)
Υλικά για 10 περίπου μπιφτέκια:
Εκτέλεση:
Σερβίρουμε ζεστά!
Καλή σας όρεξηηηηη!
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 αυγό
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
- αλάτι-πιπέρι
- Για τη γέμιση:
- 5 φέτες πάριζα ή μπέικον κομμένα στη μέση
- 2/3 κούπας τριμμένο τυρί ημίσκληρο Ολλανδίας
- τυρί γκούντα σε φέτες ή τριμμένο για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά του κιμά.
- Πιάνουμε ένα ένα φετάκι πάριζα ή μπέικον, το γεμίζουμε με μία πρέζα τυρί και το" ρολάρουμε".
- Παίρνουμε μια μπαλίτσα κιμά, την ανοίγουμε σε πλατύ σχήμα και κλείνουμε καλά μέσα σε αυτό από μία γεμιστή φετούλα.Διαφορετικά παίρνουμε 2 χωριστά μέρη κιμά, βάζουμε ανάμεσα από μία γεμιστή φετούλα και ενώνουμε τις άκρες.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.
- Τοποθετούμε όλα τα μπιφτέκια μέσα και απλώνουμε στην επιφάνεια του καθενός από αυτά από μια φέτα τυρί γκούντα ή από λίγο τριμμένο γκούντα.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 20-30 λεπτά στους 180' βαθμούς μέχρι να ροδίσει εξωτερικά το τυρί και να σκουρήνει ο κιμάς.
Καλή σας όρεξηηηηη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας