Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Μπιφτέκια σπέσιαλ! (Μπιφτέκια γεμιστά)

Υλικά για 10 περίπου μπιφτέκια:

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 αυγό
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
  • αλάτι-πιπέρι
  • Για τη γέμιση:
  • 5 φέτες πάριζα ή μπέικον κομμένα στη μέση 
  • 2/3 κούπας τριμμένο τυρί ημίσκληρο Ολλανδίας
  • τυρί γκούντα σε φέτες ή τριμμένο για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

  1. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά του κιμά.
  2. Πιάνουμε ένα ένα φετάκι πάριζα ή μπέικον, το γεμίζουμε με μία πρέζα τυρί και το" ρολάρουμε".
  3. Παίρνουμε μια μπαλίτσα κιμά, την ανοίγουμε σε πλατύ σχήμα και κλείνουμε καλά μέσα σε αυτό από μία γεμιστή φετούλα.Διαφορετικά παίρνουμε 2 χωριστά μέρη κιμά, βάζουμε ανάμεσα από μία γεμιστή φετούλα και ενώνουμε τις άκρες.
  4. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.
  5. Τοποθετούμε όλα τα μπιφτέκια μέσα και απλώνουμε στην επιφάνεια του καθενός από αυτά από μια φέτα τυρί γκούντα ή από λίγο τριμμένο γκούντα.
  6. Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 20-30 λεπτά στους 180' βαθμούς μέχρι να ροδίσει εξωτερικά το τυρί και να σκουρήνει ο κιμάς.

Σερβίρουμε ζεστά!




Καλή σας όρεξηηηηη!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας