Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Πέννες με κόκκινη σάλτσα και μανιτάρια!!!!

Αυτό το φαγάκι το έφτιαξα μια μέρα τελείως στην τύχη με με ό,τι βρήκα διαθέσιμο στο ψυγείο, συγκεκριμένα μανιτάρια, ντοματοχυμό  και παραδίπλα στο ντουλάπι μια κούπα πέννες....Από τότε το φτιάχνω συστηματικά εμπλουτισμένο βέβαια με τα κατάλληλα μυρωδικά!!!
Το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο και πολύ γρήγορο!


Υλικά για 2 άτομα:

  • 1/2 πακέτο πέννες
  • 1 κούπα μανιτάρια τεμαχισμένα (κονσέρβας/κατεψυγμένα/φρέσκα)
  • 1 μικρό κουτί ντοματοχυμό ελαφρά συμπυκνωμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί 
  • 1 νυχάκι σκόρδο λιωμένο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.σ.κοφτή ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι νερό
  • 1 κουτ.σ.ελαιόλαδο
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος



Εκτέλεση:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε  σε μέτρια φωτιά τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο(δεν τσιγαρίζουμε σε λάδι).Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσουν τα κρεμμύδια να ασπρίζουν.Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
  2. Μετά από 3-4λεπτά "σβήνουμε" με το κρασί.
  3. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, τη ζάχαρη, τον μαιντανό, το λάδι, επιπλέον αλατοπίπερο και το νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα (ταρράζουμε και δοκιμάζουμε  ανά διαστήματα και στην περίπτωση που αφήνει ξινή γεύση προσθέτουμε κι άλλη ζάχαρη).
  4. Στο μεταξύ βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις λαδώνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
  5. Σερβίρουμε τις πέννες μαζί με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε τριμμένο τυρί-προτείνω ημίσκληρο Ολλανδίας ή ρεγκάτο και όχι κάποιο πολύ αρμυρό).
Σημ.:Μπορεί να προστεθεί και ψιλοκομμένο μπέικον μέσα στη σάλτσα!



Καλή σας όρεξηηηη!!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας