Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Πέννες Ογκρατέν!!!

Υλικά για ένα μικρό πυρέξ:

  • 1/2 πακέτο πέννες
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ light διαλυμένο
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος light
  • 1 1/5 κούπα τριμμένα τυριά mix (γκούντα, ρεγκάτο, ένταμ, ημίσκληρο)
  • 1/2 κούπα σκληρό τυρί τριμμένο
  • 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 χούφτα φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε μέσα στο πιρέξ τις πέννες και τις περιχύνουμε με το διαλυμμένο γάλα να καλυφθούν έως πάνω.Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4ώρες να μουλιάσουν καλά μέσα στο γάλα.
  2. Βγάζουμε από το ψυγείο, ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ το μπέικον, την κρέμα γάλακτος, τα τυριά (κρατάμε λίγο στην άκρη) και τέλος τον μαϊντανό.Ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
  4. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο ακόμη από τα τυριά που κρατήσαμε προηγουμένως.
  5. Προσθέτουμε λίγο ακόμη πιπέρι.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις για 3/4 της ώρας, στους 180' βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό!


Σημ.:Μπορούμε χάριν ευκολίας να βράσουμε τα ζυμαρικά al dente και να συνεχίσουμε κανονικά τη διαδικασία.Προσωπικά τα μούλιασα στο γάλα από το προηγούμενο βράδυ, ρούφηξαν την περισσότερη ποσότητα γάλακτος και την υπόλοιπη την κράτησα μέσα να μαγειρευτεί με τα υπόλοιπα υλικά.Το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό γιατί στο εσωτερικό διατηρήθηκε η υγρασία των γαλάτων και στο εξωτερικό σχηματίστηκε μια υπέροχη κρούστα!!!
Σημ.2:Αντί για πέννες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σελινάκι , κοχυλάκια ή βίδες.
Σημ.3:Μόλις θα είναι έτοιμα βγάζουμε από το φούρνο γιατί αν παραμείνει μέσα ενδέχεται να χάσει την υγρασία του εσωτερικά!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας