Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Η απόλυτη μηλόπιτα!!!

Πανεύκολη, νοστιμότατη και αρωματική!

Υλικά για τη ζύμη:
  • 2/3ποτηριού ζάχαρη
  • 200γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ.κανέλα
Ενδιάμεση ζύμη:
  • 4-5 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κάψουλες βανίλια
  • 1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:
  • 5 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες και σε ροδέλες
  • λίγη κανέλα
  • 4-5 γαρύφαλλα

Εκτέλεση:
  1. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετούμε τα μήλα σε όλη την επιφάνειά του.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και 1 κουτ.σ.κανέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σκούρα σάλτσα.
  3. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα μήλα.
  4. Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλεύρι μέχρι να γίνουν κρέμα.
  5. Περιχύνουμε ομοιόμορφα.
  6. Ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 30-40 λεπτά.
  7. Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε, περιμένουμε ένα 20λεπτο και αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα να βγει το γλυκό!
  8. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα ακόμη και...
  9. σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα!
Ιδανικό συνοδευτικό με τον απογευματινό καφέ ή το τσάι!

Σημ.:Για πλουσιότερο άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε στα μήλα ξύσμα λεμονιού.
Σημ.2:Εάν μας αρέσει στο τελευταίο μείγμα προσθέτουμε και 1 κουτ.σ.κονιάκ με λίγα ακόμη ξύσμα λεμονιού.
Σημ.3:Ταιριάζει απόλυτα με μία μπαλίτσα παγωτό βανίλια!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας