Η απόλυτη μηλόπιτα!!!
Πανεύκολη, νοστιμότατη και αρωματική!
Υλικά για τη ζύμη:
Για τη γέμιση:
Εκτέλεση:
Σημ.:Για πλουσιότερο άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε στα μήλα ξύσμα λεμονιού.
Σημ.2:Εάν μας αρέσει στο τελευταίο μείγμα προσθέτουμε και 1 κουτ.σ.κονιάκ με λίγα ακόμη ξύσμα λεμονιού.
Σημ.3:Ταιριάζει απόλυτα με μία μπαλίτσα παγωτό βανίλια!
Υλικά για τη ζύμη:
- 2/3ποτηριού ζάχαρη
- 200γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ.κανέλα
- 4-5 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 κάψουλες βανίλια
- 1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση:
- 5 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες και σε ροδέλες
- λίγη κανέλα
- 4-5 γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
- Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετούμε τα μήλα σε όλη την επιφάνειά του.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και 1 κουτ.σ.κανέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σκούρα σάλτσα.
- Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα μήλα.
- Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλεύρι μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Περιχύνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 30-40 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε, περιμένουμε ένα 20λεπτο και αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα να βγει το γλυκό!
- Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα ακόμη και...
- σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα!
Σημ.:Για πλουσιότερο άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε στα μήλα ξύσμα λεμονιού.
Σημ.2:Εάν μας αρέσει στο τελευταίο μείγμα προσθέτουμε και 1 κουτ.σ.κονιάκ με λίγα ακόμη ξύσμα λεμονιού.
Σημ.3:Ταιριάζει απόλυτα με μία μπαλίτσα παγωτό βανίλια!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας