Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Γεμιστά ..υιοθετημένα!

    Μια φορά κι έναν καιρό ήταν κάτι αδελφάκια ορφανά από πατέρα. Ο κύριος Κιμάς, ο μπαμπάς τους, έχασε παλικαρίσια τη ζωή του στη Μάχη της Κατσαρόλας. Είπαν ότι τον έκαψε το λάδι....Αυτά τα κακομοίρικα  για καιρό τριγυρνούσαν από δω και από κει μπας και βρουν κι αυτά μια γωνιά, μια σαλατιέρα, ένα ταψί βρε αδερφέ μπας και ζεσταθεί λίγο το πετσί τους.
  Μια μέρα τα γεμιστά πιασμένα χέρι-χέρι  καθώς διέσχιζαν ένα ψυχρό ράφι ενός ψυγείου, σκουντούφλησαν πάνω σε έναν ψηλόλιγνο κυριούλη που τον έλεγαν Μπέικον-Bacon- στη γλώσσα του ξεχασμένο από πατρίδα.Ήταν βλέπετε και ξενικής καταγωγής.Αυτός λοιπόν τους έπιασε την κουβέντα να μάθει γιατί περιπλανιόνταν μέσα στο κρύο..Αυτά με τη σειρά τους του ανιστόρισαν το βιος τους και την κακιά τους μοίρα...Με τούτα και με κείνα ο καλός ο κύριος Μπέικον, αποφάσισε να τα υιοθετήσει όλα..Αυτά τα χαρά...Μπήκαν όλοι μαζί σέ ένα ταψί και ψήθηκαν αυτοί καλά κι εμείς τα φάγαμε καλύτερα!!!!




Υλικά:
  • 3 μεγάλες κόκκινες σφιχτές ντομάτες
  • 3 στρογγυλά μεγάλα κολοκύθια
  • 3 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  • 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 1/2 κούπα ρύζι για γεμιστά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουτ.σ. ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • τριμμένη φρυγανιά


Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.Κόβουμε από πάνω τα καπάκια τους και τα κρατάμε κατά μέρος.
  2. Αδειάζουμε με ένα κουταλάκι ή ειδικό εργαλείο την ψίχα τους και την πολτοποιούμε στο μούλτι και την κρατάμε κι αυτή.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, προσθέτουμε την ψίχα των λαχανικών (κρατάμε λίγη), το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο, 1 κουτ.ζάχαρη και τελευταία το ρύζι με το μπέικον.Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε αμέσως γιατί το ρύζι δεν πρέπει να ψηθεί.
  4. Γεμίζουμε ένα-ένα τα λαχανικά όχι μέχρι πάνω γιατί το ρύζι στην πορεία θα διογκωθεί.
  5. Κλείνουμε με τα καπάκια τους, τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί ελαφρώς λαδωμένο, περνάμε κοφτά από πάνω τους λίγο ακόμη λάδι, την υπόλοιπη ζάχαρη και τέλος τη φρυγανιά.
  6. Σκορπάμε ενδιάμεσα στα κενά τους τις πατάτες.
  7. Γεμίζουμε με νερό το ταψί μέχρι τα μισά των γεμιστών αλλά να καλύπτονται σχεδόν οι πατάτες.Εάν μας περίσσεψε γέμιση δεν μας πειράζει, την ρίχνουμε κι αυτή μαζί με την υπόλοιπη ψίχα των λαχανικών που είχαμε κρατήσει.Αλατίζουμε τις πατάτες.
  8. Ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου, ελέγχοντας με ένα πιρούνι τις πατάτες.
  9. Τα γεμιστά είναι έτοιμα μόλις θα έχουν ζαρώσει  οι πέτσες τους και έχει ασπρίσει και διογκωθεί το ρύζι!

Σερβίρονται με νόστιμη βαρελίσια φέτα!!!
Σημ.:Αφαιρώντας το μπέικον, έχουμε τα κλασικά ορφανά γεμιστά και προσθέτωντας  200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά κατά το τσιγάρισμα των κρεμμυδιών έχουμε τα παραδοσιακά γεμιστά.
Σημ.2:Για τα ευαίσθητα στομαχάκια, δεν τσιγαρίζουμε καθόλου το κρεμμύδι και απλά το βράζουμε σε 3 κουτ.σ.νερό συνεχίζοντας την υπόλοιπη διαδικασία ή ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά την γέμισης χωρίς καν τα περάσουμε από τηγάνι...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας