Baby πατατούλες φούρνου...!

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες baby
  • χυμός ενός λεμονιού
  • χυμός ενός πορτοκαλιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 ποτηράκια κρασιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σ.μουστάρδα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι χοντρό
  • ρίγανη 
  • νερό



Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας.
  2. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ταμπονάρουμε ελαφρώς τις πατατούλες.Τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρέξ.
  3. Περιχύνουμε με τους χυμούς και με λίγη μουστάρδα επιφανειακά. Τοποθετούμε ανάμεσά τους αραιά το σκόρδο.
  4. Περιχύνουμε και το ελαιόλαδο.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας τις πατατούλες.
  6. Προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να μην τις καλύπτει μέχρι πάνω αλλά ίσα-ίσα μέχρι τα μισά τους.
  7. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200' βαθμούς το πρώτο 10λεπτο κι έπειτα στους 180' βαθμούς ελέγχοντας συνεχώς μήπως χρειάζονται επιπλέον νεράκι  και ανακατεύοντας 1-2 φορές απαλά (συνήθως οι baby πατάτες δεν απαιτούν πολύ χρόνο ψησίματος καθώς είναι μικρές και στρογγυλές).
  8. Περιμένουμε να πάρουν χρυσαφί χρωματάκι και σερβίρουμε!!!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις