Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Τηγανιά Νο2

Υλικά:

  • 500 γρ. τηγανιά ή χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουτ.σ.πάπρικα
  • 1 ποτηράκι νερό
  • 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ή βαθύ και φαρδύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας και την πιπεριά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε και την πάπρικα.
  3. Με μια κουτάλα ξύλινη ανακατεύουμε να ροδίσει καλά το κρέας από όλες τις μεριές.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε με κλειστό καπάκι να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά με 3/4.
  5. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει.
  6. Το κρέας πρέπει να βγει ομοιόμορφα ψημένο και ταυτόχρονα μαλακό και ασπριδερό εσωτερικά!



Σερβίρουμε ζεστή!









1 σχόλιο:

  1. Greetings from Finland. This, through a blog is a great get to know other countries and their people, nature and culture. Come take a look Teuvo images and blog to tell all your friends that your country flag will stand up to my collection of flag higher. Sincerely, Teuvo Vehkalahti Finland

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας