Τηγανιά Νο2

Υλικά:

  • 500 γρ. τηγανιά ή χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουτ.σ.πάπρικα
  • 1 ποτηράκι νερό
  • 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ή βαθύ και φαρδύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας και την πιπεριά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε και την πάπρικα.
  3. Με μια κουτάλα ξύλινη ανακατεύουμε να ροδίσει καλά το κρέας από όλες τις μεριές.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε με κλειστό καπάκι να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά με 3/4.
  5. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει.
  6. Το κρέας πρέπει να βγει ομοιόμορφα ψημένο και ταυτόχρονα μαλακό και ασπριδερό εσωτερικά!



Σερβίρουμε ζεστή!









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις