Κοτόπουλο κοκκινιστό με ούζο




 Υλικά:
4 φιλέτα στήθη κοτόπουλου
1 κουτί πασσάτα ντομάτας
1 κουτ.σ. γεμάτη βούτυρο
1 ποτηράκι κρ.ούζο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κοτσανάκια φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 πρέζες κανέλα
αλάτι-πιπέρι
1 κουτ.σ. ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε τα φιλέτα και τα τεμαχίζουμε σε μπουκιές.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και τσιγαρίζουμε μέσα  σ'αυτό τα κοτόπουλα. Αφήνουμε να ασπρίσουν καλά απ' όλες τις πλευρές και πιέζουμε με μία κουτάλα για να ασπρίσουν κι από μέσα.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ούζο, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, την κανέλα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.Περιμένουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει 3 βράσεις.
  5. Μόλις πάρει τις βράσεις  και έχουν ήδη χαμηλώσει τα πολλά υγρά  προσθέτουμε και το νερό (πρέπει να καλύπτει τα κοτοπουλάκια) και αφήνουμε να μαγειρευτούν  για περίπου 30-45 λεπτά περίπου παραμένοντας μέτρια η φωτιά, έως ότου δέσει η σάλτσα και μείνουν λίγα τα υγρά.
  6. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες!!!

Σημ.:Αναλόγως πόσο δυνατό θέλουμε να είναι το άρωμα του ούζου αυξομειώνουμε τη δόση του.
Σημ.2: Ταιριάζει όμορφα και με πιλάφι...

Καλή σας όρεξη!!!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις