Κανελόπιτα!!!

Υλικά:
  • 1 μικρή συσκευασία βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
  • χυμός από ένα πορτοκάλι
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 2 κουτ.σ.κοφτές κανέλα
  • 1 πακέτο αλεύρι φάριν απ
  • 1 φλιτζ.καρύδια αλεσμένα.

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη ζάχαρη, το χυμό, το γάλα, το ξύσμα, τις βανίλιες και το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε την κανέλα και τέλος τα καρύδια.Ανακατεύουμε απαλά.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' για 30 λεπτά.
  5. Μόλις θα είναι έτοιμο (τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι) βγάζουμε τελείως απ' το φούρνο και πασπαλίζουμε με ελάχιστη ακόμη κανέλα και λίγη ακόμη ζάχαρη!

Επειδή εγώ την έφτιαξα σε φόρμα σε σχήμα λουλουδιού, το σχήμα του κομματιού είναι ομολογουμένως λίγο περίεργο :ρ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις