Χοιρινό λεμονάτο
Υλικά:
Εκτέλεση:
Σημ.:Εμείς στο τραπέζι το συνοδεύσαμε με πατάτες τηγανητές και ρύζι.
- 1 κιλό ρολό χοιρινό κατά προτίμηση από καρέ
- 2 γεμάτες κουτ. σ. φυτίνη
- 1 ποτ. νερού μπύρα
- το χυμό 2 λεμονιών
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά το κρέας και το σκουπίζουμε.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη φυτίνη και σοτάρουμε το ρολό απ' όλες τις πλευρές σε μέτρια φωτιά.
- Περιμένουμε να πάρει λίγο χρώμα και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και την μπύρα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο.
- Αφήνουμε να μαγειρευτούν το κρέας και τα κρεμμύδια στα υγρά που ρίξαμε, σε σιγανή φωτιά για περίπου 1 1/2 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.Εάν τα υγρά εξατμιστούν πριν ακόμη μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε πάλι να μαγειρευτεί.
- Ελέγχουμε με μια μεγάλη πιρούνα το κρέας για να δούμε κατά πόσο μαλακώνει.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρολό να κρυώσει. Κόβουμε σε ροδέλες.
- Πριν σερβίρουμε ξανά ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα πάλι τις ροδέλες να ζεσταθούν μαζί με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε ζεστά.
Σημ.:Εμείς στο τραπέζι το συνοδεύσαμε με πατάτες τηγανητές και ρύζι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας