Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

Χοιρινό λεμονάτο

Υλικά:

  • 1 κιλό ρολό χοιρινό κατά προτίμηση από καρέ
  • 2 γεμάτες κουτ. σ. φυτίνη
  • 1 ποτ.  νερού μπύρα
  • το χυμό 2 λεμονιών
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αλατοπίπερο



Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε πολύ καλά το κρέας και το σκουπίζουμε.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη φυτίνη και σοτάρουμε το ρολό απ' όλες τις πλευρές σε μέτρια φωτιά.
  3. Περιμένουμε να πάρει λίγο χρώμα και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και την μπύρα.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο.
  5. Αφήνουμε να μαγειρευτούν το κρέας και τα κρεμμύδια στα υγρά που ρίξαμε, σε σιγανή φωτιά για περίπου 1 1/2 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.Εάν τα υγρά εξατμιστούν πριν ακόμη μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε πάλι να μαγειρευτεί.
  6. Ελέγχουμε με μια μεγάλη πιρούνα το κρέας για να δούμε κατά πόσο μαλακώνει.
  7. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρολό να κρυώσει. Κόβουμε σε ροδέλες.
  8. Πριν σερβίρουμε ξανά ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα πάλι τις ροδέλες να ζεσταθούν μαζί με τη σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε ζεστά.



Σημ.:Εμείς στο τραπέζι το συνοδεύσαμε με πατάτες τηγανητές και ρύζι.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας