Κολοκυθόπιτα αρμυρή!!!







Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας χοντρά παραδοσιακά
  • 4 μέτρια κολοκύθια πράσινα
  • 2 μικρά καρότα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι αλεσμένο στο μούλτι
  • φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 350 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 1 φλιτζ. τσ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα ή σκληροτύρι)
  • 2 αυγά
  • ελάχιστο αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο βούτυρο
Εκτέλεση:
  1. Ξύνουμε τα κολοκύθια και τα καρότα, τα πλένουμε, τα περνάμε στον τρίφτη και τα στραγγίζουμε όσο πιο καλά μπορούμε με τα χέρια μας σε ένα τρυπητό σκεύος.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα τυριά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα λαχανικά,το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα αυγά, λίγο αλάτι, πιπέρι και την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή ακόμη καλύτερα με τα χέρια.
  3. Εάν δούμε ότι έχει πάλι πολλά ζουμιά λόγω και των αυγών που βάλαμε, ξαναστραγγίζουμε ελαφρώς πολύ προσεχτικά και προσθέτουμε εάν χρειάζεται λίγη ακόμη φρυγανιά.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί ή λαμαρίνα, προσθέτουμε ένα φύλλο, λαδώνουμε πάλι λίγο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 2 ακόμη φύλλα.
  5. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Σκεπάζουμε πάλι με άλλα τρία φύλλα με την ίδια διαδικασία όπως πριν.
  7. Τυλίγουμε στα πλαϊνά τα φύλλα που περισσεύουν απέξω.
  8. Ρίχνουμε λίγο βούτυρο ή λίγο αυγό στην επιφάνεια της πίτας μας για να ροδίσει
  9. Χαράζουμε ελαφρά τα κομμάτια και...
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3/4 με 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς και προς το τέλος στους 170!!!









Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις