Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Λουκανικάκια κοκτέιλ

Υλικά:
  • 40 λουκανικάκια τύπου φρανκούρτης
  • 20 φέτες μπέικον
  • μουστάρδα κλασική ή απαλή
  • χυμός από 1 μικρό λεμόνι

Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε το μπέικον στη μέση ώστε νε γίνουν δύο τετράγωνα περίπου κομμάτια το καθένα.
  2. Τυλίγουμε κάθε λουκανικάκι με κάθε κομματάκι μπέικον.
  3. Μέσα σε ένα ταψί στρογγυλό βάζουμε το ένα λουκανικάκι δίπλα στο άλλο.
  4. Φτιάχνουμε μια μαρινάδα σε ένα μπολ, ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού μαζί με μια κουτ.σ.μουστάρδα και περιχύνουμε τα λουκανικάκια.
  5. Ρίχνουμε από πάνω τους λίγη ακόμη μουστάρδα και..
  6. ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το μπέικον και να βγάλει το λίπος του.
  7. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

Σημ.:Για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, βράζουμε πρώτα για 10' λεπτά το μπέικον και έπειτα συνεχίσουμε με την παραπάνω διαδικασία.



1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας