Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η εορταστική μου τούρτα! ! ! !

Υλικά:

  • 3 παντεσπάνι σοκολάτας (σπιτικό ή έτοιμο)
  • 3 κρέμες γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 μικρό βαζάκι μερέντα
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζ.τσ.άχνη ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζ. τσ. γάλα ανακατεμένο με 2 κουτ.σ. ουίσκι
  • 1/2 κονσέρβα βύσσινα
  • μπισκότα σοκολάτας και πτι-μπερ
  • δημητριακά σοκολατένια


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος για αρκετή ώρα μέχρι να σφίξουν.Κρατάμε το 1/3 του μείγματος στην άκρη.
  2. Προσθέτουμε στα άλλα 2/3 του μείγματος την μερέντα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά.
  3. Στην κρέμα που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε την άχνη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.Κρατάμε λίγη σαντιγί στο ψυγείο για τη διακόσμηση.
  4. Πιάνουμε το 1 παντεσπάνι, το ποτίζουμε ελαφρώς με λίγο γάλα με το ουίσκι και απλώνουμε την μισή σοκολατένια κρέμα.
  5. Στρώνουμε από πάνω το 2ο παντεσπάνι, βρέχουμε πάλι με το υγρό και απλώνουμε την λευκή κρέμα.
  6. Πασπαλίζουμε τα βύσσινα αραιά μεταξύ τους.
  7. Στρώνουμε και το τελευταίο παντεσπάνι και το ραντίζουμε κι αυτό με το υγρό που απέμεινε.
  8. Απλώνουμε την εναπομείνασα σοκολατένια κρέμα στη επιφάνεια της τούρτας και τα πλαϊνά με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή σπάτουλας.
  9. Βάζουμε στα πλαϊνά εναλλάξ μπισκότα σοκολάτας και πτι-μπερ.
  10. Επειδή εμένα μου αρέσουν πολύ τα "φρέσκα" στολίδια, έπλυνα επιμελώς 2 δίχρωμα τριανταφυλλάκια και στόλισα με τα πέταλα του ενός όλη την επιφάνεια. Το δεύτερο το έμπηξα στο κέντρο.
  11. Πασπάλισα τα δημητριακά και έφτιαξα ροζέτες με την σαντιγί που φύλαξα στο ψυγείο!!!



Σημ.:Την έφτιαξα από το προηγούμενο βράδυ για να σταθεί καλά.
Σημ.2:Προσοχή τα ροδοπέταλα δεν τρώγονται χαχαχαχαχα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας