Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Τούρτα ζελέ πορτοκάλι

Υλικά:
  • 2 φακελάκια  φρουί ζελέ πορτοκάλι
  • χυμός πορτοκάλι
  • 1 κουτί εβαπορέ γάλα (αδιάλυτο)
  • μπισκότα πτι-μπερ
Εκτέλεση:
  1. Ετοιμάζουμε το ένα φακελάκι φρουί ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες, αντικαθιστώντας όμως το κρύο νερό που ζητείται με χυμό πορτοκαλιού.
  2. Παίρνουμε μια φόρμα σιλικόνης και αδειάζουμε προσεχτικά το φρουί ζελέ που φτιάξαμε.Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά.
  3. Όταν πια το ζελέ θα έχει παγώσει καλά και θα στέκεται, φτιάχνουμε και το δεύτερο φακελάκι ζελέ μόνο που αυτή τη φορά αντικαθιστούμε το κρύο νερό που ζητείται με το γάλα ώστε να γίνει κρέμα.Αφήνουμε να κρυώσει 5' λεπτά.
  4. Στο μεταξύ βγάζουμε τη φόρμα με το παγωμένο ζελέ απ' το ψυγείο και τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα.
  5. Ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα πολύ προσεχτικά την κρέμα που φτιάξαμε και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο να πήξει καλά.
  6. Μόλις είναι κι αυτό έτοιμο, ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα. Εάν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα απλώς βρέχουμε εξωτερικά τη φόρμα με λίγο ζεστό νερό.

Σημ.:Εάν θέλουμε προσθέτουμε στην πρώτη στρώση ζελέ και λίγα κομμάτια φρέσκου φρούτου.
Σημ.2:Εάν μας αρέσει ραντίζουμε τα μπισκότα με λίγο κονιάκ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας